8. kol 2007.

Crazy egg - confetti - opis

Crazy egg sam već predstavio na ovome sajtu, ali sada ću se pozabaviti sa jednim od vidova prikaza, a to je onaj koji su autori nazvali confetti, i koji nudi malo više podataka na koje je linkove kliknuto, ali i još neke podatke o posetiocima. Pa da se krene redom i da otpilike predstavim ovaj prikaz statistike.

Prvo ću da predstavim šta se sve može videti u Crazy egg statistici. To su 15 referala odakle su posetioci došli, 15 najtraženijih termina, Operativni sistemi, Browseri, Veličina rezolucije i na kraju vreme do klika.

Prvi prikaz jeste 15 referala odakle su došli posetioci i svaki referal poseduje različitu boju. Kada se pogleda prikaz iza vide se konfete koje pokazuju na koji je link kliknuo posetilac i sa kojega je sajta on došao. Na ovaj način se jasno razvrstavaju ciljne grupe.

Ovo je definitivno razočarenje kada je u pitanju Crazy egg statistika, jer je prilično jadno prikazano. Doduše koristim i Google Analytics, možda on ometa prikupljanje relevatnih podataka.

Prikaz operativnih sistema koje koriste posetioci vašeg sajta je sastavni deo svake statistike i ovde je prilično dobro prikazano, i naravno prikazane su konfete koje prikazuju na koje su posetioci kliknuli, ali su obojene prema prikazu u tabeli.

Sledeći je prikaz browsera koji su koristili posetioci sajta, a priloženi prikaz ne želim komentarisati, jer bi reagovali korisnici Opere. Ovaj pikaz statistike sajta takodje može biti od pomoći jer ćete znati u kom pravcu treba da ide optimalizacija.


Još jedna stavka koja može da pomogne pri optimalizovanju sadržaja tako da odgovara većini posetilaca. Mada nije rezervisan samo za Crazy egg statistiku, opcija je dostupna u svim statistikama koje prate posećenost sajtova ili blogova.


Na kraju sledi prikaz koliko su posetioci proveli vremena na sajtu pre nego što su kliknuli na link. Od svih statističkih podataka ovome pristupam sa najvećom rezervom. Nije loša i lepo je sve prikazano, po bojama na koji je link kliknuto koliko puta.

Nema komentara: